Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Udržitelná MENDELU

Udržitelné stravování v praxi na MENDELU

7. 11. 2025

V říjnu uspořádalo Oddělení strategie a analýz dva inspirativní workshopy o zdravém a udržitelném stravování. Se svými zkušenostmi se podělila Margit Slimáková a Marie Šantrochová z ProVeg. Účastníci si odnesli spoustu tipů, jak jíst chutně, zdravě a s ohledem na planetu. Nechyběla ani ochutnávka rostlinných dobrot. 

V říjnu proběhly na MENDELU dva workshopy zaměřené na zdravé a udržitelné stravování, které připravilo Oddělení strategie a analýz. Oba přinesly praktickou inspiraci, jak přemýšlet o jídle s ohledem na zdraví i životní prostředí.

První workshop vedla Margit Slimáková, odbornice na výživu a autorka knih o zdravém životním stylu. Sdílela tipy, jak si udržet zdravý přístup k jídlu, cítit se dobře a nemít přitom pocit omezování.
Druhý workshop připravila organizace ProVeg International. Nutriční terapeutka Marie Šantrochová ukázala, jak snadno zařadit více rostlinných jídel do jídelníčku a proč to dává smysl nejen pro zdraví, ale i pro planetu.

Součástí obou akcí bylo rostlinné občerstvení a přátelská diskuze plná inspirace. Atmosféra byla skvělá a my jsme rádi, že o udržitelné stravování je na univerzitě tak velký zájem. Podívejte se na fotky z MargitProVeg.